Fapte amuzante despre pinguini

Pinguinii sunt unele dintre cele mai recunoscute și iubite păsări din lume și chiar au propria lor vacanță: Ziua Mondială a Pinguinilor este sărbătorită în fiecare an pe 25 aprilie. Pinguinii sunt, de asemenea, păsări uimitoare datorită adaptărilor lor fizice pentru a supraviețui în climaturi neobișnuite și a trăi mai ales. la mare. Știți ce face pinguinii atât de speciali și interesanți ">

Ilustrație: Hugo Lin © molidul, 2018

Pinguin Trivia

  • Există 18 specii unice de pinguin în lume, deși două specii, rockhopperul de nord și rockhopperul de sud, sunt uneori considerate aceeași specie. În timp ce unii pinguini sunt răspândiți și înfloritori, 13 specii de pinguini au populații în scădere. Cinci tipuri de pinguini sunt considerate pe cale de dispariție și se confruntă cu o posibilă dispariție dacă nu sunt luate măsuri puternice de protecție și conservare. Adoptarea unui pinguin simbolic este un mod minunat de a ajuta oricine aceste păsări.
  • Pinguinii se găsesc în primul rând doar în emisfera sudică. În timp ce majoritatea oamenilor asociază pinguini cu Antarctica, aceste păsări sunt mult mai răspândite decât doar regiunile reci. Populațiile de pinguini pot fi găsite în America de Sud, Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă, precum și multe insule mici din sudul Oceanului Pacific. În captivitate, pinguini pot fi găsiți în întreaga lume.
  • Cea mai nordică specie de pinguini este cea mai nordică Galinagos, care trăiește tot anul în apropierea ecuatorului de pe Insulele Galapagos. Acest pinguin traversează regulat ecuatorul în emisfera nordică, în timp ce înoată în timp ce se hrănește.
  • Pinguinii au pierdut capacitatea de a zbura cu milioane de ani în urmă, dar flippers-urile lor puternice și corpurile simplificate îi fac înotători foarte performanți. Sunt cele mai rapide specii de înot și cele mai adânci scufundări ale oricărei păsări și pot rămâne sub apă până la 20 de minute simultan.
  • În timp ce înoți, pinguinii vor sări în arcuri superficiale de deasupra suprafeței apei, o practică numită porpoising. Acest lucru își acoperă penajul cu bule minuscule care reduc frecarea, permițându-le să înoate cât mai repede de 22 de mile pe oră (35 km / h). De asemenea, îi poate ajuta să se sustragă prădătorilor și le permite să respire mai regulat, iar unii oameni de știință teoretizează că pinguinii pot face aceste salturi din bucuria pură.
  • Colorația față ușoară și spatele întunecat, asemănătoare cu tuxedo, a penajului clasic de pinguini se numește înălțare. Acest model de culori stricte asigură un camuflaj superb de sus și jos pentru a proteja pinguinii din apă. De asemenea, ajută să deghizeze pinguinii din prada lor, astfel încât să poată vâna mai mult cu succes. Pinguinii masculi și feminini arată la fel și au aceeași colorație.
  • Pinguinii sunt carnivore care își captează toată hrana în viață. În funcție de specie, acestea pot mânca o varietate de animale marine diferite, inclusiv pește, calmar, creveți, krill, crabi și alte crustacee. Deoarece dietele lor sunt atât de specializate, pinguinii sunt numiți piscivorous.
  • Ochii pinguinilor funcționează mai bine sub apă decât în ​​aer, oferindu-le o vedere superioară pentru a vedea prada în timp ce vânează, chiar și în apa tulbure, întunecată sau mohorâtă sau unde apa este turbulentă.
  • Pinguinul împărat este cea mai mare specie de pinguin, care se ridică până la 48 de centimetri înălțime și cântărește până la 90 de kilograme când este matur și nu se postează pentru a incuba ouă. Micul pinguin este cel mai mic pinguin la doar 12 centimetri înălțime și cântărește doar 2 kilograme.
  • Se crede că pinguinul cu ochi galbeni este cea mai rară specie de pinguini, doar aproximativ 5.000 de păsări supraviețuind în sălbăticie, deși numărul populației fluctua. Ele pot fi găsite doar de-a lungul coastei de sud-est a Noii Zeelande și a insulelor mai mici din apropiere.
  • Pinguinii sunt păsări coloniale extrem de sociale, care formează colonii de reproducție numite rookeries în număr de zeci de mii. Multe generații pot folosi aceleași terenuri de cuibărire de mii de ani, iar cele mai mari colonii pot număra în milioane, mulți pinguini rămânând cu aceiași colegi ani de zile. Părinții și puii își folosesc auzul superb pentru a-și urmări cu ușurință unii de alții chiar și într-o mulțime.
  • Pinguinii împărați și pinguinii rege nu fac cuiburi. În schimb, un singur ou pentru fiecare pereche împerecheată este incubat pe picioarele unui părinte și menținut cald de o clapă de piele numită pungă de puiet. Incubația poate dura 8 până la 10 săptămâni și apare în timpul iernii, astfel încât oul trebuie să fie mereu încălzit și în siguranță.
  • Masculii pinguinului împărat își incubă ouăle timp de două luni iarna, fără să mănânce în timp ce femelele sunt pe mare. În această perioadă, bărbații își trăiesc rezervele de grăsime și își pot pierde jumătate din greutatea corporală. Când femelele se întorc la puțin timp după ce puii eclozează, schimbă sarcinile părinților, iar femelele se repezesc în timp ce masculii merg la mare pentru a-și reface depozitele de grăsimi.
  • În funcție de specie, un pinguin sălbatic poate trăi între 15 și 20 de ani. În acest timp, își petrec până la 75 la sută din viața lor pe mare.
  • Pinguinii au numeroși prădători naturali în funcție de habitatul lor, inclusiv foci de leopard, lei de mare, orcas, skuas, șerpi, rechini și vulpi. Amenințările artificiale sunt, de asemenea, o problemă pentru pinguini, inclusiv deversările de petrol și alte poluări, schimbările climatice care modifică distribuția surselor de alimente, prădători invazivi, cum ar fi șobolanii și braconajul ilegal și recoltarea ouălor. Din fericire, mulți pinguini sunt receptivi la programele de reproducere în captivitate, iar acele succese în grădinile zoologice, aviare și parcurile marine pot ajuta la păstrarea populațiilor de pinguini.