Duck tufted

Cu un penaj pietru îndrăzneț și o creastă lungă, rața stufată este o rață de scufundare distinctivă și un membru al familiei de păsări Anatidae cu alte rațe, gâște și lebede. Totuși, în multe zone, hibridizarea cu rațe de scufundare similare poate fi greu de identificat în mod corespunzător. Tufele lungi de pene din coroana capului mare sunt un semn distinctiv de care trebuie să fie atent, la fel ca ochiul galben strălucitor care ajută această pasăre să iasă în evidență. Păsătorii care învață mai multe detalii despre această rață euroasiatică vor putea să o recunoască și să o identifice cu ușurință, iar această foaie are tot ceea ce trebuie să vă simțiți încrezători în ceea ce privește rața tufată.

Fapte rapide

  • Denumirea științifică : Anythya fuligula
  • Denumire comună : Duck tufted, Pochard tufted, Diver tufted, Scaup tufted, Duck Crested, Magpie Diver, Black Wigeon, Black Poker, Lapmark Duck
  • Durata de viață : 4-5 ani
  • Dimensiune : 15-19 inci
  • Greutate : 27-31 uncii
  • Lungime : 30-35 inci
  • Starea conservării : Cea mai mică preocupare

Identificare de Răunchi

Rațele tufa mascule sunt negre lucioase, cu excepția flancurilor albe contrastante, ascuțite și a abdomenului alb, iar spatele poate părea mai gri decât negrul în lumină strălucitoare. Capul și gâtul pot prezenta o iridescență violetă sau verde slabă în lumina cea mai strălucitoare a soarelui. Femelele sunt în general brun-cenușiu închis, cu o spălare ruginie îndrăzneață sau o bară încețoșată pe flancuri, iar cearșafurile subterane sunt albicioase cu dungi cenușii. Femelele au creste mult mai scurte decât bărbații și pot prezenta un petic alb foarte mic la baza facturii, deși acest lucru nu este întotdeauna vizibil. Spatele este, în general, mai întunecat decât partea inferioară. La ambele sexe, ochii sunt de un galben-auriu strălucitor, factura largă este de culoare albastru-cenușiu, cu unghia și vârful negru, iar picioarele și picioarele pătrate sunt de culoare gri-negru.

Aceste rațe sunt în general liniștite, dar au apeluri mârâitoare, vraci scârțâite și fluiere mici ca parte a repertoriului lor vocal.

Rănițe tufate față de Scaups

Aceste rațe sunt adesea confundate cu rațele cu gât inelar, precum și cu cicatrici mai mici și cu cicatrici mai mari. În timp ce toate aceste trei specii au o colorare și marcaje similare a penajului, ciocurile lungi ale capului sunt văzute doar pe rațele cu tuf și reprezintă cheia pentru identificarea lor corectă.

Sfaturi de identificare mai slabe și mai mari

Habitat și distribuție cu rațe de tuf

Aceste rațe scufundătoare preferă corpuri mai adânci de apă, cum ar fi lacurile, râurile cu mișcare lentă și ambele rezervoare naturale și artificiale. Pot fi, de asemenea, găsite în parcurile orașului, unde sunt prezente iazuri sau lacuri adecvate. Rațele tufate preferă habitatele cu apă dulce, dar se găsesc mai pe larg în golfurile de coastă, estuare sau în mlaștini mai salbede, iarna.

Aceste rațe se găsesc pe tot parcursul anului în Europa de Vest, inclusiv în Marea Britanie. În timpul verii, gama lor de reproducție se extinde în Islanda, Scandinavia și în toată Rusia. Iarna, migrează în sudul Europei și nordul Africii, inclusiv pe valea râului Nil. Spre est, gama lor de iarnă se întinde din Orientul Mijlociu prin India până în estul Chinei și Japonia. Sunt deosebit de abundente de-a lungul Italiei de coastă, Mării Caspice și a unor habitate similare.

În timp ce aceste rațe nu sunt frecvent întâlnite în mare parte din America de Nord, numărul limitat ajunge în vestul Alaska în fiecare an. Pot fi înregistrate observații vagoase de-a lungul coastei nordice a Pacificului și a Atlanticului, în special pe timp de iarnă, iar observațiile rare sunt chiar observate în regiunea Marilor Lacuri.

Schema de migrare

Aceste rațe sunt migranți parțiali. Un nucleu central al gamei lor în vestul Europei este ocupat pe tot parcursul anului, deși rațele pălăvite se răspândesc mai departe spre nord și est în perioada de reproducere a verii, precum și mai spre sud în lunile de iarnă.

Comportament

Rațele cu tuft sunt scafandri superbi, mergând la o adâncime de până la 50 de metri sub suprafața apei în timp ce se scurg. Pot fi destul de gregate după perioada de reproducere și se pot aduna în turme foarte mari, care pot fi amestecate cu alte rațe de scufundare, în special cioburi și rațe cu gât inelar. Când sunt uimiți, ei vor decola rapid din apă, alergând scurt de-a lungul suprafeței pentru a obține suficientă viteză pentru o ascensiune explozivă.

Dieta și hrănirea

La fel ca majoritatea rațelor, rațele tufate sunt omnivore și mănâncă o mare varietate de alimente. Se scufundă sub suprafața apei pentru a căuta plante acvatice, amfibieni, crustacee, semințe, moluște, cereale și insecte acvatice. Alimentele exacte care își alcătuiesc dieta vor depinde de calitatea apei din habitatul lor, precum și de alimentele care sunt cele mai abundente în diferite anotimpuri.

Nesting

Rănițele cu tuft sunt monogame și se angajează în scurte afișaje de curte care includ bobinarea capului și scufundarea sincronizată a facturii. Femela construiește o raclă superficială sau un cuib de platformă joasă de ierburi, alinându-l în jos. Cuibul este poziționat de obicei sub un tufiș sau iarbă densă pentru camuflare. Aceste rațe hibridizează în mod regulat cu specii similare, incluzând cicatrici mai mari, cicatrici mai mici și rațe cu gât inelar. Hibridizarea mai puțin frecventă a fost, de asemenea, înregistrată cu puțini și mămăligă obișnuiți.

Ouă și Tinere

Ouăle sunt în formă ovală și variază de la galben deschis la maro deschis sau verzui și există 7-12 ouă în fiecare puiet. Femela incubă ouăle timp de 25-29 de zile. După ce puii eclozează, ei pot părăsi cuibul rapid și vor începe să se scufunde în furaje în 48 de ore. Ambii părinți îndrumă și protejează rațele, care vor lua primul zbor la vârsta de 50-55 de zile. Rănițele minore din raft rămân cu părinții până la 110 zile pe măsură ce se maturizează.

Conservarea Duck Tufted

Aceste rațe sunt răspândite și numeroase. În unele zone, gama lor se extinde din cauza carierelor de nisip și pietriș care creează rezervoare suplimentare care servesc ca habitat ideal. Totuși, aceste rațe sunt sensibile la petrol și la alte poluări chimice și pot fi afectate dramatic de gripa aviară. În unele țări, în special Danemarca, Italia și Iranul, rațele ciupite sunt gestionate ca specie de vânat pentru vânătoare reglementată.

Sfaturi pentru păsătorii din curte

Deși aceste rațe nu sunt o specie din curte, ele pot fi atrase de habitate adecvate care au un ecosistem acvatic bogat pentru o hrănire adecvată. Păstrarea habitatului este esențială pentru atragerea acestor rațe. Controlul scurgerii agricole și gestionarea plantelor invazive sunt pași critici pentru a menține habitatul adecvat sănătos și înfloritor pentru rațele tufate. Sprijinirea grupurilor de conservare a păsărilor de apă, precum Ducks Unlimited, este de asemenea de ajutor pentru a proteja aceste și alte rațe.

Cum să găsești această pasăre

Rănițele cu tuf sunt destul de ușor de găsit atunci când păsătorii vizitează habitatul corespunzător din gama păsărilor. Acestea sunt mai ușor observate în perioadele de migrație când turmele de rață sunt mai mari, dar ar putea fi observate în orice moment al anului. Corpurile mai adânci de apă cu ecosistemele sănătoase sunt cel mai probabil să sprijine rațele tufate, deși, ocazional, se vor găsi și în parcuri urbane sau suburbane, în special în timpul iernii, când alte corpuri de apă pot fi înghețate și alimentele sunt rare.

Explorați mai multe specii din această familie

Descoperiți și mai multe rațe distinctive, cum ar fi:

  • Duck-Whistling Duck-negru
  • Mușchiuleț Rău
  • Lopată de nord

Nu uitați să consultați toate celelalte profiluri ale noastre de păsări!